Нашите ученици

    По заявка на ЕВН – България за втора поредна година в ПГЕЕ „Капитан Петко войвода” беше осъществен прием в първата и единствена за област Кърджали професионална паралелка с дуална форма на обучение, специалност „Електрообзавеждане на производството“.
    На 07 ноември се проведе среща на учениците от осми и девети клас с представители на ЕВН. Ръководителят на КЕЦ – Кърджали инж. Веселин Господинов и Елена Цингова от oтдел Човешки ресурси на управлението в Пловдив запознаха бъдещите електротехници с дейността на компанията и възможностите, които предлага новата форма на обучение. При нея в училище учениците ще придобиват основни теоретични познания по специалността, а във фирмата ще изграждат практически умения и реализация на теоретичните знания в реална работна среда. Това е и най-значимият позитив на дуалната форма на обучение. Работата от 16-годишна възраст е безценен опит - на учениците се поверяват реални производствени дейности, работят с модерно оборудване наравно с по-опитни колеги под ръководството на преки наставници и имат възможността да започнат работа веднага след завършването, без да губят време в допълнителна подготовка. Учениците добиват представа как ще изглежда бъдещото им работно място, каква е атмосферата и какво ще бъде ежедневието им, когато започнат да работят по избраната от тях професия. Ако решат обаче, винаги могат да продължат и с висше образование.
   Радостно е, че сътрудничеството между професионалното образование и бизнеса става приоритет. Това е още една крачка към успешното постигане на общата ни цел - да разчитаме на квалифицирани и мотивирани млади кадри за едно по – добро бъдеще.
                                                                 ...

Новини