Нашите ученици

Любителите на кулинарното изкуство от ПГЕЕ“Капитан Петко войвода“представиха своята първа  изложба за тази година. За поредна година и пореден път младите кулинари от ателие “Европейска и азиатска кухня“ при ПГЕЕ представиха своята  първа изложба за тази учебна година. Проявата е по проект „УСПЕХ“ с финансовата подкрепа на ОП “Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд.
Докато миналата година участниците приготвяха ястия само от българката национална кухня, тази година имат предизвикателството да се запознаят и приготвят здравословни храни  от европейската и азиатската.
Младите готвачи бяха се постарали усърдно при подбора и приготвянето на вкусотии, с които  да нагостят своите гости и съученици. Всичко това личеше по отрупаната маса с различни ястия от подбрани рецепти. Гостите останаха много доволни, кулинарите също.
В ателието участват ученици от IX до XI клас с ръководител г-жа Неджибе Ферхад. Интересът на учениците е голям. С голямо желание посещават ателието и ученици, които не са записани в групата . За догодина се очертава броят им да се увеличи двойно повече.
В края на месец май предстои втора представителна изява за тази година.
Желаещите и любителите на кулинарното изкуство могат да заповядат!

 

Новини